Áfonyás-almás palacsinta

Hozzávalók kb. 20 db-hoz, 2,5 dl-esbögrével mérve

  • 1 bögre teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 1/2 bögre fehér tönkölyliszt
  • 1/4 bögre kókuszliszt
  • 1/4 bögre hajdinaliszt
  • 1/2 kávéskanál Almitas Stevia CrysaNova por 2 tojás
  • 1,5 dkg friss élesztő
  • 1 és 1/4 bögre tej
  • 1 csipet só
  • 1 bögre reszelt alma
  • 1 bögre áfonya
  • a sütéshez:
  • 3 dkg vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
a tetejére:
  • 3 dl natúr joghurt
  • 1/4 kávéskanál Almitas Stevia CrysaNova por 20 dkg friss áfonya
A liszteket tálba mérjük, elvegyítjük benne a steviaport, a tojást, a sót, a tejet, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és az egé- szet csomómentesre keverjük.
Letakarva, szobahőmérsékleten 1 órát pihentetjük. Az almát óvatosan beleforgatjuk. A vajat az olívaolajjal felolvasztjuk, majd ecset segítségével kikenjük vele a forrópalacsintasütőt. 1-1 evőkanálnyi tésztát kanalazunk bele, mindkettőt kerekre formázzuk.
Rögtön megszórjuk áfonyával, kicsit bele is nyomkodjuk. A palacsinták mindkét oldalát közepes hőmérsékleten megsütjük.
Steviaporral ízesített joghurttal, friss áfonyával tálaljuk.

Tipp: ha elfér a serpenyőben, egyszerre akár 4 palacsintát is süthetünk.
http://koskacukor.blogspot.com