Almakrémleves márványsajtos pirítóssal

Hozzávalók 4-6 személyre

  • 1 kg savanykás alma
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1/2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 kávéskanál Almitas Stevia CrysaNova por 2 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 2 dl görög joghurt
  • a pirítóshoz:
  • 30 dkg teljes kiőrlésű bagett felszeletelve 20 dkg márványsajt
  • extraszűz olívaolaj
  • a tálaláshoz:
  • szeletelt mandula
Az almát meghámozzuk, felkockázzuk és lábasba tesszük. Annyi vízben, amennyi éppen ellepi, puhára főzzük.
Közben fahéjjal, szegfűszeggel és steviaporral ízesítjük. Botmixerrel krémesítjük, majd a citromlével elvegyített joghurtot belekeverjük. Teljesen kihűtjük.
A bagettszeleteket megkenjük olívaolajjal, márványsajtot helyezünk a tetejükre, majd előmelegített, 200 fokos sütőben 10-15 percig sütjük.
A hideg levest szeletelt mandulával és a meleg pirítóssal tálaljuk.
http://koskacukor.blogspot.com