Almás cobbler

Hozzávalók: 
Tésztához: 
25 dkg tönkölybúzaliszt
1 csomag sütőpor
1 tk Stevia por
10 dkg vaj (olvasztva)
1,5 dl tejszín
kis csipet só 

Töltelékhez: 
4-5 közepes méretű alma (hámozva, kockára vágva)
1 tk Stevia por
1 tk fahéj 

Elkészítés
A Stevia port és a fahéjat szórd az almára, és alaposan keverd el, hogy az édesítőt jól eloszlasd. 
A lisztet, a sütőport és a Stevia port tedd egy tálba, és keverd el. Add hozzá a vajat, a tejszínt és a sót.
Egy kivajazott hőálló tál aljába kanalazd bele az almát, majd a ragacsos tésztát szaggasd rá (kis gombócok formájában), hogy az almát befedje. 
175 fokon kb. 25 percig süsd. (Végezz fogpiszkáló próbát!)

Házi készítésű fagyival az igazi. :)