Birsalmacsatni

Hozzávalók kb. 1/2 l-hez

50 dkg tisztított birsalmahús 1 salottahagyma

  • 1 csapott teáskanál szteviapor 2 cm friss gyömbér reszelve
  • 5 szem szegfűszeg
  • 10-15 szem tört rózsabors 75 ml fehér balzsamecet
  • 1 csipet tört csili
  • só

2 evőkanálnyi vízben üvegesre pároljuk a finomra aprított salottahagymát. Hozzáadjuk a kockákra vágott birsalmát, az 1 dl vízzel és a szteviaporral jól elvegyített ecetet, a fűszereket. Közepes lángon a gyümölcs puhulásáig – vagy akár a szószos állag eléréséig – főzzük a csatnit, közben időnként megkeverjük. Azonnal fogyaszthatjuk, vagy néhány napig hűtőben tárolhatjuk.

Tipp: ha még forrón tiszta üvegbe szedjük, lezárjuk, és 5 percre fejre állítjuk, kamrapolcon is eláll.

http://katakonyha.blogspot.com