Duplán csokoládés túrófánk


Hozzávalók

a fánkhoz:
  • 25 dkg túró
  • 1 tojás
  • 12 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál eritritol
a sütéshez:
  • olaj vagy kókuszzsír
  • a csokoládészószhoz:
  • 10 dkg Cavalier csokoládépasztilla
  • 1 dl habtejszín
a tálaláshoz:
  • őrölt fahéj
  • eritritol

Elkészítés

A fánk hozzávalóit összedolgozzuk. A masszából vizes kézzel golyókat formálunk, és kisebb, mély lábasban, közepesen forró olajban mindet kisütjük. Ha elég mély a lábas, a golyók maguktól megfordulnak sülés közben.
A tejszínt és a csokoládét összeolvasztjuk, kissé lehűtjük. A negyedét nejlonzacskóba öntjük, aminek a csücskét levágjuk, és a csokoládét a kész fánkokba töltjük. A fánkokat a maradék csokoládészósszal meglocsolva, fahéjas eritritollal megszórva tálaljuk.

Tipp: gluténmentesen is elkészíthető, ez esetben gluténmentes süteménylisztet és gluténmentes sütőport használjunk.

Köszönjük a receptet a kiföztük.hu-nak.