Mandulás keksz csokoládéval


Hozzávalók

  • 20 dkg darált mandula
  • 8-10 dkg eritritol
  • 1-2 kisebb tojásfehérje
a díszítéshez:
  • 5 dkg Cavalier étcsokoládé
  • 1 dkg olaj vagy kókuszzsír

Elkészítés


A sütőt 180 fokra melegítjük.
A mandulát és a tojásfehérjét elvegyítjük (nem kell felverni a tojásfehérjét, csak összekeverni a mandulával), hozzáadjuk a cukrot, és jól elkeverjük. A masszából sütőpapírral bélelt tepsibe vizes kézzel golyókat vagy „kifliket” formázunk, majd 10-12 perc alatt készre sütjük. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
Mély lábasban vizet forralunk. Ha felforr, elzárjuk alatta a lángot, a lábasra üveg- vagy fémedényt teszünk úgy, hogy az alja ne érjen a vízbe. Beleszórjuk a csokoládét, hozzáadjuk az olajat, és időnként megkeverve csomómentesre dolgozzuk. A kész kekszekre kanállal vagy apró lyukú habzsákból díszítést írókázunk.

Köszönjük a receptet a kiföztük.hu-nak.