Mandulavajas-kókuszos szaloncukor

Hozzávalók

Hozzávalók kb. 30 db-hoz

  • 15 dkg Almitas mandulavaj
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg mazsola
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1/2 narancs leve
  • 1/2 kávéskanál őrölt fahéj
  • 5-8 dkg Cavalier csokoládépasztilla
  • eritritol (elhagyható)
a bevonáshoz:
  • 10 dkg Cavalier csokoládépasztilla
  • 1 dkg kókuszzsír
a díszítéshez: 
  • kókuszreszelék

Elkészítés

A mazsolát 5 percre a felmelegített narancslébe áztatjuk, majd késes robotgépben pépesítjük. Hozzákeverjük a további alapanyagokat, ezt akár a géppel is végezhetjük. Ha száraz lenne a massza – nem akarna összeállni –, önthetünk hozzá még kevés narancslét.
Egy tálcára szilikonos sütőpapírt helyezünk. A masszából egyforma méretű, szaloncukor alakú bonbonokat formálunk, a tálcára sorakoztatjuk, majd mélyhűtőbe tesszük. A bevonathoz összemelegítjük a csokoládét a kókuszzsírral. A hűtőből kivett szaloncukrokat rácsra téve meglocsoljuk vele úgy, hogy azokat a csokoládé mindenhol bevonja. Megszórjuk mindet kókuszreszelékkel, és amint megszáradtak, színes papírba, sztaniolba csomagoljuk.

Köszönjük a receptet a kiföztük.hu-nak.