Meggyes-pudingos kelt rétes

Hozzávalók

  • 15 dkg fehér tönkölyliszt
  • 1/4 kávéskanál steviapor
  • 5 dkg kókuszliszt
  • 1,5 dkg friss élesztő
  • 1,5 dl kókusztej
  • 1 tojássárgája
  • 8 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
  • 1 csipet só
a vaníliás pudinghoz:
  • 4 dl kókusztej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (40 g)
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1/4 kávéskanál steviapor
a töltelékhez:
  • 40 dkg magozott meggy
a kenéshez: 
  • 1 tojás

Elkészítés

A liszteket kimérjük, elvegyítjük benne a steviaport és a sót. Hozzáadjuk a tojássárgáját, és belemorzsoljuk az élesztőt. A vajjal és a kókusztejjel összeállítjuk a tésztát. Kelesztőtálba helyezzük, majd hűtőbe tesszük 2 órára. Ez idő alatt elkészítjük a pudingot.
A kókusztej 1/3 részével kikeverjük a vaníliás pudingport, amit tovább ízesítünk vaníliakivonattal és steviaporral. A maradék kókusztejet felforraljuk, majd hozzávegyítjük a kikevert pudingport. Pár percig tovább főzzük, amíg sűrű nem lesz. Teljesen kihűtjük.
A tésztát lisztezett felületre borítjuk, 20 × 30 cm-es téglalappá nyújtjuk. Hosszában a közepére simítjuk a vaníliás pudingot, a lecsöpögtetett meggyet ráhalmozzuk. A tésztát mindkét oldalon kb. 1,5 cm-enként a töltelékig bevágjuk. A tésztacsíkokat balról és jobbról felváltva, felülről lefelé haladva egymásra hajtjuk. A rétest sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, letakarva a duplájára kelesztjük. Felvert tojással megkenjük, és előmelegített, 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

Köszönjük a receptet a kiföztük.hu-nak.