Mogyorókrémes brownie

Hozzávalók



Hozzávalók 25 x 25 cm-es tepsihez
  • 25 dkg vaj vagy kókuszzsír
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg nyírfacukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 csipet só
  • 4 tojás
  • 10 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 20 dkg blansírozott, darált mandula
  • 1/2 csomag sütőpor (6 g)
    továbbá:
  • 5-8 evőkanál Almitas mogyorókrém
  • 5-8 dkg egész török mogyoró

Elkészítés


A vajat és a csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, majd kicsit kihűtjük. Összedolgozzuk a többi hozzávalóval – ezt géppel is végezhetjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a masszát beleöntjük. A tetejére kanalazzuk a mogyorókrémet, rászórjuk a mogyorót, és villával a tésztába keverjük. 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!) Ne süssük túl, nehogy kiszáradjon a sütemény.

Köszönjük a receptet a kiföztük.hu-nak.