Mogyorókrémes keksz


Hozzávalók

Hozzávalók kb. 35 db-hoz
  • 5 dkg folyékony kókuszolaj
  • 5 dkg nyírfacukor
  • 1 evőkanál vaníliakivonat vagy 1 vaníliarúd kikapart magjai
  • 1 tojás
  • 10 dkg zöldbanánliszt
  • 10 dkg csokoládépasztilla
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só
    továbbá:
  • Almitas mogyorókrém
  • héj nélküli török mogyoró

Elkészítés

180 fokra melegítjük a sütőt.
A kókuszolajat a nyírfacukorral és a vaníliakivonattal kihabosítjuk. Hozzáadjuk a tojást, és tovább verjük a tésztát. A sóval, szódabikarbónával elkevert lisztet és a csokoládépasztillát is hozzákeverjük. A masszából diónyi darabokat csípünk, majd golyókat formázunk belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól 2 cm távolságra sorakoztatjuk, és 12-14 perc alatt megsütjük a kekszeket. Rácsra téve kihűtjük, majd mindegyik tetejét megkenjük mogyorókrémmel, és mogyorószemmel díszítjük.

Tipp: kókuszzsír helyett vajjal is elkészíthető. Mogyoró helyett kisebb banándarabbal vagy savanykás gyümölccsel, például naranccsal díszíthetjük.

Köszönjük a receptet a kiföztük.hu-nak.