Mogyorókrémes-narancsos pite


Hozzávalók

Hozzávalók 1 db 23 cm-es vagy 4 db 12 cm-es formához
  • 15 dkg csokoládés keksz darálva
  • 7-10 dkg vaj vagy kókuszzsír
a krémhez:
  • 10 dkg Almitas mogyorókrém
  • 1-2 dl (kókusz)tejszín
  • 1 evőkanál cukrozott narancshéj
  • 1 csipet fahéj
a díszítéshez:
  • narancs
  • aprított mogyoró

Elkészítés

A kekszet a vajjal összekeverjük, a piteforma aljába simítjuk, és hűtőben dermedni hagyjuk.
A krém hozzávalóit elvegyítjük – ha a mogyorókrém túl sűrű, a tejszínt érdemes felmelegíteni, hogy könnyebb legyen teljesen egyneművé dolgozni.
A kekszes alapot – a formából kivéve – tálra helyezzük, megkenjük a krémmel. Tálalás
előtt filézett narancsszeletekkel, aprított mogyoróval díszítjük.

Tipp: a pite alapjához EZT a kekszet is használhatjuk.

Köszönjük a receptet a kiföztük.hu-nak.