Mogyorókrémes turmix


Hozzávalók

Hozzávalók személyenként
  • 2 dl kókusztej
  • 1-2 evőkanál házi mogyorókrém
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 1 teáskanál eritritol (elhagyható)
  • 1 dkg Almitas csokoládépasztilla
a tálaláshoz:
  • (kókusz)tejszínhab
  • cukrozatlan kakaópor
  • őrölt fahéj

Elkészítés

A kókusztejet felmelegítjük, beletesszük a mogyorókrémet, a fahéjat – ízlés szerint az eritritolt –, és jól elvegyítjük. (Akár botmixerrel is krémesíthetjük.) A 3/4-ét pohárba szedjük, a maradékhoz adjuk a csokoládét, és addig keverjük, amíg teljesen el nem olvad. A mogyorókrémre kanalazzuk, a tetejére tejszínhabot nyomunk, majd megszórjuk kakaóporral és fahéjjal.
Hidegen és melegen is tálalhatjuk.

Köszönjük a receptet a kiföztük.hu-nak.