Steviás fahéjas csiga (amerikai változat)




Hozzávalók: 
Tésztához: 
240ml növényi tej (én kókuszos rizstejet használtam)
1/2 pohár vaj vagy kókuszzsír 
1 tasak instant élesztő 
1 csipet Stevia por
1/4 teáskanál só
380g gluténmentes liszt (nekem Schar Mix It! volt otthon) + kb 100g 
1-2 evőkanál olaj vagy kókuszzsír 

Töltelékhez: 
1/4 pohár vaj
2 teáskanál őrölt fahéj
2 evőkanál eritrit + 2 csipet Stevia por 

Tetejére: 
2-3 evőkanál növényi tej
kis darab vaj 

A tészta elkészítéséhez a tejet, a vajat és az édesítőt felmelegítjük. Amint a vaj megolvad, lehúzzuk a tűzről és langyosra hűtjük, majd beleöntjük az életsztőt és 10 percrefélretesszük. 
A sót belekeverjük a lisztbe. 10 perc után a lisztet elkezdjük poharanként az élesztős keverékhez adni. Az egészet ragacsos tésztává gyúrjuk. 
Jól belisztezünk egy felületet, ráöntjük a tésztát és kb 1 percig dagasztjuk. A végén egy formázható tésztát kell kapjunk, ami már nem ragad.  
A tésztás tálat kiolajozzuk (én olívaolajat tettem bele), majd visszatesszük bele a tésztát és fóliával lefedjük, Meleg helyre tesszük 1 órára, hogy duplájára keljen. 
Miután a tészta megkelt, a sütőt 175 C fokra előmelegítjük, a tésztát pedig lisztezett felületre öntjük és vékonyra téglalap formára nyújtjuk. 
Megolvasztjuk dupla falú tálban a vajat, hozzáadjuk a fahéjat és az édesítőszereket. Jól elkeverjük, és a tészta egyik felére kenjük (kb a feléig, így amikor feltekerjük nem fogkifolyni). 
A tésztát a szélesebbik részén feltekerjük. (Mozgassuk meg picit, nehogy letapadjon.)
Egy tálat kivajazunk, majd a tésztát kb 2cm-s csíkokra szeleteljük egy darab cérna segítségével. A szeleteket szorosan egymás mellé tesszük a tálba. A tetejét megvajazzuk kicsit, és berakjuk asütőbe. 
175 fokon kb 20 percig sütjük. Ez kb a sütés idejének a fele, a 2-3 evőkanál tejet megmelegítjük, beltesszük a kis darab vajat és picit meglocsoljuk a csigák tetejét.
Ezután visszatoljuk a tálat a sütőbe és még kb 20 percig sütjük 175 fokon. Amikor a csigák tetejet színt kap, amikor jók. Langyosan tálaljuk. :)