Szilvás-mákkrémes piskótatekercs


Hozzávalók

Hozzávalók 25 x 25 cm-es tepsihez
  • 1 db 6 tojásos piskótatekercs
a krémhez:
  • 4 dl sűrű kókuszkrém
  • 4-6 evőkanál Almitas mákkrém
  • 1 citrom reszelt héja
    továbbá:
  • 6-8 szem szilva
a díszítéshez:
  • szilva
  • szemes mák
  • citromfű

Elkészítés

A tojásokat a sóval habosra verjük; akkor jó, ha legalább a kétszeresére nő a térfogata. A gépet tovább járatva, kanalanként adagolva beledolgozzuk előbb a cukrot, utána a lisztet és a többi hozzávalót. A masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokon 5 percig sütjük. Ezután csökkentjük a hőt 150 fokra, és további 15-20 percig sütjük. Amikor elkészült a piskóta, a sütőpapírral együtt még forrón kivesszük a tepsiből, a tetejére simítunk egy másik sütőpapírt, és szorosan feltekerjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A szilvát megmossuk, és forrásban lévő vízben 10-15 másodpercig főzzük. Szűrőkanállal kiszedjük, és amikor kicsit visszahűlt, lehúzzuk a héját. (Ha nehezen jönne le a héja, kicsivel tovább hagyjuk a forró vízben.) Ezután teljesen kihűtjük.
A kókuszkrémbe keverjük a mákkrémet és a citromhéjat, nagy részét a sütőpapírtól megszabadított piskótára kenjük. Arra az oldalára tesszük a szilvát, ahonnan a feltekerést kezdjük, és a piskótát felgöngyöljük. Bevonjuk kívülről a maradék krémmel. A tetejét szilvával díszítjük, és megszórjuk mákkal. Azonnal tálalhatjuk, de ha pár órát pihen a hűtőben, még jobb lesz.

Tipp: ez a desszert búzalisztből, rizslisztből, illetve kukoricalisztből sütött piskótából is elkészíthető.

Köszönjük a receptet a kiföztük.hu-nak.