Túrógombóc diós bundában

Túrógombóc diós bundábanHozzávalók 2 személyre, 16-18 gombóchoz 

  • 25 dkg rögös túró 
  • 4 dkg zabkorpa 
  • 1 evőkanál útifűmaghéj 
  • 1 kávéskanál só 
  • 15 csepp folyékony stevia 
  • 2 L-es tojás 

a tálaláshoz: 

  • 2 maréknyi dió 
  • 3 evőkanál tejföl 
  • 8-10 csepp folyékony stevia 
  • kevés poreritritol (elhagyható) 

A túrót alaposan összedolgozzuk a zabkorpával, az útifűmaghéjjal, a sóval, a steviával és a tojással. Folpackkal letakarva legalább 1 órát állni hagyjuk. 

Közben a diót száraz serpenyőben megpirítjuk, a leváló héját eltávolítva, késes aprítóban durvára daráljuk. 

2,5 l vizet kevés sóval felforralunk. A túrós keverékből vizes kézzel golflabda nagyságú gombócokat formázunk, majd mindet a vízbe tesszük. Amikor feljönnek a tetejére, onnantól számítva, gyöngyöztetve további 8 percig főzzük. Szűrőkanállal kiszedjük, a dióban meghempergetjük. Tálalás előtt poreritritollal is meghinthetjük. A tejfölt a steviával édesítjük, és a gombócokhoz kínáljuk. 


http://katakonyha.blogspot.com